Thuisfans juichen na MotoGP Aragon

De Grand Prix van Aragon in de MotoGP is gewonnen door Marc Marquez. De Spanjaard won voor eigen publiek met overmacht, hoewel de eerste ronden nog wat problemen opleverden. 

De start en de eerste bochten leverden al direct een hevig gevecht op tussen vooral Maverick Viñales, polesitter Marquez, Valentino Rossi en Jorge Lorenzo. Viñales was degene die daar als winnaar uit de bus kwam en op zijn Suzuki de leiding pakte, maar een rondje later nam Marquez de kop al over. Die moest hij na een fout echter weer afstaan en de Hondacoureur viel zelfs terug tot plek vijf. 

Viñales nam de leiding terwijl achter hem Rossi wat tijd nodig had om teamgenoot Lorenzo te passeren. Nadat dat gelukt was kon Il Dottore in rap tempo naar Viñales rijden, waarna hij de leiding al snel overnam. Een remfout van Viñales koste hem de tweede plek, want Marquez kwam er vervolgens weer snel onderdoor. 

De Spanjaard had niet veel ronden nodig om het gat naar Rossi te dichten en nadat dat eenmaal gelukt was duurde het ook niet lang voor hij de Italiaan passeerde en de leiding overnam. Rossi leek het halverwege de race wat lastig te krijgen, wat kansen bood voor de ruim één seconde achter hem rijdende Lorenzo en Viñales. 

Met zes ronden te rijden had Lorenzo de aansluiting bij teamgenoot Rossi weer te pakken, met Viñales in het wiel. De Suzukirijder maakte een flinke fout en leek kansloos om zich in de strijd om het podium te mengen, maar Lorenzo opende de aanval op zijn teamgenoot. Dat leverde even een mooi gevecht op, maar na een fout van Rossi was die strijd gestreden. Marquez reed onbedreigd naar de zege, voor de Yamaha's van Lorenzo en Rossi. Viñales eindigde op plek vier, voor een knappe vijfde plek van Cal Crutchlow.