Lowes wint teleurstellende Moto2-race Aragon

Sam Lowes heeft de Grand Prix van Aragon in de Moto2 gewonnen. De Brit was op MotorLand Aragon oppermachtig, ook al was de race voor de neutrale toeschouwer nauwelijks het kijken waard.

De top-2 van de kwalificatie gingen in de race ook gelijk aan de kop. Alex Marquez pakte de leiding, voor polesitter Lowes, die de koppositie echter al snel terugpakte. De twee namen in rap tempo afstand van de rest, aangevoerd door Thomas Lühti, Lorenzo Baldassari en Takaaki Nakagami. Daarachter werd flink gevochten in de wereldtitelstrijd, waarin Johann Zarco aan de leiding gaat, voor Alex Rins. Zarco had het tempo totaal niet te pakken en lag op de tiende plek, terwijl Rins in een fel duel met Jonas Folger verwikkeld was om de zesde plek.

Lang gebeurde er bijzonder weinig, behalve het langzaam naar voren rijden van Franco Morbidelli. In de slotronden was Lowes al lang en breed weggereden bij medekoploper Marquez, die zich in de laatste ronde toch nog ernstig druk moest gaan maken om zijn teamgenoot Morbidelli. Die kwam nog erg dichtbij en opende in de laatste bochten zelfs flink de aanval, maar Marquez kon dat nog afslaan en raasde als tweede over de streep. Het was het eerste Moto2-podium voor de Moto3-wereldkampioen van 2014 en het jongere broertje van dubbel MotoGP-kampioen Marc. 

Wat verder naar achteren werd de strijd om de leiding in het WK nog uitgevochten door Rins en Zarco. De Spanjaard werd zesde, Zarco achtste, waardoor de Fransman de leiding in het WK met één punt voorsprong in handen houdt.