Barça vernedert Gijón zonder Messi

FC Barcelona liet tegen Sporting Gijón zien prima te kunnen zonder Lionel Messi. Met liefst 0-5 werd er huisgehouden in Asturië. Zonder Jasper Cillessen en de Argentijnse sterspeler in het team, begonnen de Catalanen met opbouwend voetbal de belegering van Sporting Gijón. Positiewisselingen op de vleugels van Arda Turan en Neymar, zorgden ervoor dat er ruimte ontstond voor Barça.

Donkere wolken pakten zich samen voor de Asturiërs; eerst was het Luis Suarez die op aangeven van Turan wist te scoren in de 29e minuut. Vervolgens was het Rafael Alcântara die via Sergi Roberto de tweede goal van de middag maakte: 0-2.

De Catlaanse voetbalmachine leek de stotteren in de tweede helft. Er waren in eerste instantie wat minder kansen na de thee, maar dat zou veranderen. Een rode kaart voor Real Sporting-verdediger Alberto Lora, na diens tweede gele prent, was het startpunt van een oorwassing.

Een prachtige actie van Roberto werd vervolgens door Paco Alcacer ingeschoten, waarna Neymar de rebound benutte: 0-3. Vier minuten daarna was het Turan die ook zijn duit in het zakje kon doen op aangeven van de uitblinkende Roberto. Denis Suárez bekroonde zijn uitstekende optreden in de 88e minuut met een assist op de Braziliaanse superster Neymar: 0-5.