Van Gerwen na de pauze langs Thornton op Champions League of Darts

Michael van Gerwen heeft de openingswedstrijd van de Champions League of Darts gewonnen. In Cardiff wist hij met 10-5 te winnen van Robert Thornton. De Champions League of Darts is een nieuw darttoernooi van de PDC, dat live wordt uitgezonden op de BBC. De Britse Publieke Omroep heeft afscheid genomen van Lakeside en dit is ervoor in de plaats gekomen. De acht beste spelers van de PDC doen mee. 

Thonton opende met een break door 101 uit te gooien. Van Gerwen brak echter direct terug. Op 3-2 is het Van Gerwen die een break plaatst, maar door een bijna perfecte leg en een leg met een 113-finish werd het 4-4. Na de pauze bij 5-5 had Thornton meer weinig te vertellen. Van Gerwen gaf niks meer weg en won met 10-5. Het is de 36e overwinning voor Van Gerwen op een rij. 

Het andere duel in de groep ging tussen Phil Taylor en Peter Wright. The Power won met 10-5 van Wright. Vanavond zijn de tweede groepswedstrijden. Van Gerwen treedt aan tegen Taylor en Wright speelt tegen Thornton. 

In de andere groep won James Wade met 10-3 van Adrian Lewis en Gary Anderson versloeg met 10-5 Michael Smith. De wedstrijden vanavond zijn Wade - Anderson & Lewis - Smith. Zondagmiddag zijn de laatste groepswedstrijden en zondagavond zijn de halve finales en finale.