Bolt: "Aanbiedingen gekregen om american football te spelen"

Sprintlegende Usain Bolt zegt diverse aanbiedingen te hebben gekregen om in de NFL te gaan spelen, de Noord-Amerikaanse american footballcompetitie. De Jamaicaanse wereldrecordhouder op de 100 en 200 meter noemde geen teams, maar zei wel diverse aanbiedingen te hebben gehad. Bolt zou uitnodigingen hebben gehad om als wide receiver te gaan spelen, waarbij sprintsnelheid bijzonder behulpzaam is. 

"Ik heb er nooit echt serieus over nagedacht, maar mensen hebben het aan me gevraagd en ik heb zelfs van meerdere teams een aanbod gekregen", aldus Bolt, die echter meer heeft met sprinten, vooral vanwege het gebrek aan fysiek contact. "Als jongen keek ik football en de klappen die die lui opliepen...ik weet dat het tegenwoordig wat minder erg is allemaal, maar toch zorgen die klappen ervoor dat ik er wat minder zin in heb."

Als Bolt toegestemd had en de NFL gehaald zou hebben was het overigens alsnog niet de eerste keer dat een sprintkampioen in de NFL uit zou komen. Bob Hayes won in 1964 olympisch goud op de 100 meter en won later de Super Bowl met de Dallas Cowboys. Hij speelde destijds eveneens als wide receiver. Veelvoudig dopingzondaar Justin Gatlin, olympisch kampioen in 2004, heeft het tijdens een van zijn dopingschorsingen bij de Arizona Cardinals, Houston Texans en Tampa Bay Buccaneers geprobeerd, maar besloot toch van een carrièreswitch af te zien.