Manchester United walst over Leicester City heen

Manchester United heeft de druk voorlopig van zich afgespoeld met een 4-1 overwinning op Leicester City. Daley Blind had een hoofdrol door bij drie treffers betrokken te zijn.

Manchester United zit in de hoek waar de klappen vallen, en dus ging de thuisploeg er vanaf het eerste moment vol in. Het team van manager José Mourinho joeg Leicester City af in de openingsfase. De bezoekers hadden daar moeite mee, al slaagde de ploeg van Claudio Ranieri er daarna in om zich beter onder die druk uit te voetballen. Juist op dat moment sloeg United toe.

Chris Smalling kopte in de 22e minuut een corner van Daley Blind binnen. Die had de Nederlander zelf verdiend toen zijn voorzet geblokt werd. Smalling was voor de eerste keer aanvoerder in een thuiswedstrijd, omdat Mourinho Wayne Rooney op de bank had gezet. United speelde goed en kreeg kansen via Marcus Rashford na een pass van Zlatan Ibrahimovic en de Zweed schoot zelf over na een wippertje van Paul Pogba.

Binnen vijf minuten walste United daarna over Leicester City heen. Eerst maakte Juan Mata de 2-0 nadat hij een combinatie opzette via Pogba en Jesse Lingard. Daarna werd een snelle corner van Blind verlengd door Mata, waarna Rashford alleen nog de 3-0 binnen hoefde te schieten en tot, voor Leicester, overmaat van ramp kopte Pogba nog een corner van Blind binnen: 4-0. Het was meer dan tien jaar geleden dat United vier goals in een helft maakte.

Dat was toen tegen Fulham, in een wedstrijd die na rust in 5-1 eindigde. Ook nu was er na de pauze weinig spektakel meer te zien. Ranieri wisselde Jamie Vardy en Riyad Mahrez, maar invaller Demarai Gray liet zich wel zien in de tweede helft. Hij liet in de 59e minuut ondanks dubbele dekking een kanonskogel los. Het was zijn eerste goal voor Leicester City. Daarna speelde Manchester United de wedstrijd rustig uit. Het bleef bij 4-1, waardoor de ploeg van Mourinho voorlopig tweede staat in de Premier League.

Manchester United kan eindelijk weer feest vieren. (PRO SHOTS/Action Images)