'Palestijnse voetballers mogen van Israël niet naar toernooi'

Israëlische autoriteiten hebben het volledige Palestijnse strandvoetbalteam tegengehouden terwijl de ploeg op weg was naar een groot internationaal toernooi. Dat meldt  het Turkse staatspersbureau Anadolu Agency op basis van de verklaring van een Palestijnse official.

De Palestijnse ploeg zou vanaf zaterdag mee gaan doen aan de Aziatische Strandspelen in het Vietnamese Danang, waar strandvoetbal uiteraard niet mag ontbreken. "De Israëlische autoriteiten hebben alle veertien teamleden tegengehouden bij de grensovergang bij Erez", liet aanvoerder Imad Hashim echter weten. "Daardoor zullen we niet naar Vietnam af kunnen reizen en kunnen we niet meedoen aan de Strandspelen", vertelt hij teleurgesteld. Volgens Hashim werd geen enkele reden gegeven voor het tegenhouden van de voltallige ploeg. 

Palestina doet in Danang in principe wel mee aan het beach volleybal, hoewel nog niet bekend is of de twee mannenteams de grens wel mochten passeren. De Aziatische Strandspelen worden elke twee jaar gehouden, dit jaar voor de vijfde keer. Er staat een mooie diversiteit aan sporten op het programma, van strandhandbal en strandworstelen tot onder meer kustroeien en, speciaal voor deze editie, typische Vietnamese sporten. In 2012 veroverde Palestina nog een bronzen medaille in het strandvoetbal.