Grim wordt assistent-bondscoach, Langeler schuift door

De Nederlandse voetbalbond (KNVB) heeft een opvolger gevonden voor Marco van Basten, die bij wereldvoetbalbond FIFA aan de slag gaat. Het is Fred Grim geworden; nu nog bondscoach van Jong Oranje.

Grim moet bij het Nederlands elftal de leegte op gaan vullen, die Van Basten en Dick Advocaat (Fenerbahçe) achterlieten. De KNVB hoopt op korte termijn nog een assistent te presenteren. Bij Jong Oranje neemt Art Langeler, hoofd jeugdopleidingen bij PSV, het stokje van Grim over. Hij gaat beide functies combineren.

"Het is goed nieuws dat Fred zich verbindt aan mijn staf", liet Blind in een eerste reactie weten. "We hebben jarenlang in hetzelfde team gespeeld en ook in het trainersvak samengewerkt. Ik ken Fred als een gedreven en enthousiaste coach, die een belangrijk aandeel kan hebben in ons team. Bovendien maakt Fred Grim al langer deel uit van het voetbaltechnische hart binnen de KNVB en kent hij de visie van Oranje. En, ook belangrijk, hij is bekend bij de nieuwe generatie Nederlandse voetballers."

Ook Grim is blij met de kans, die hij nu heeft gekregen. "Werken met de beste voetballers van Nederland is fantastisch. Daarnaast ligt er met kwalificatie voor het WK 2018 een mooie doelstelling. Natuurlijk heb ik met absoluut veel plezier en motivatie bij Jong Oranje gewerkt, en had ik graag met dat team naar het EK gewild. Maar dit is een kans die ik met beide handen aangrijp."