Hogenkamp debuteert met zege op US Open

Richel Hogenkamp heeft zich dinsdag geplaatst voor de tweede ronde van de US Open. Qualifier Hogenkamp rekende in twee sets af met de Britse Heather Watson: 6-2 en 7-5.  De Doetichemse stond voor de eerste in haar carrière in het hoofdschema van het toernooi in New York. 

Hogenkamp, de nummer 165 op de wereldranglijst, trok de eerste set tegen Watson met overtuiging naar zich toe. De Britse nummer 73 van de wereld bleek niet helemaal fit en moest zich na afloop van de eerste set aan haar rug laten behandelen. In de tweede set plaatste de debuterende Doetinchemse al vroeg een break, maar Watson knokte zich terug en kwam terug tot 5-5. Hogenkamp wist zich echter te herpakken en brak in de elfde game. Vervolgens kon ze de partij succesvol uitserveren. 

Hogenkamp haalde één keer eerder tot de tweede ronde van een Grand Slam. Vorig jaar wist te een ronde te winnen op Wimbledon, waarna ze verslagen werd door Maria Sharapova. Hogenkamp treft nu de Hongaarse Timea Babos of de Oostenrijkse Barbara Haas. 

Richel Hogenkamp in twee sets te sterk voor Heather Watson. (PRO SHOTS/Action Images)
Richel Hogenkamp in twee sets te sterk voor Heather Watson. (PRO SHOTS/Action Images)