Twente wijst bod Ajax op Ziyech af

FC Twente heeft een eerste bod van Ajax op Hakim Ziyech afgewezen, zo heeft technisch directeur Ted van Leeuwen aan FOX Sports laten weten. De creatieve middenvelder staat in belangstelling van meerdere clubs en in Enschede zijn al meerdere biedingen neergelegd. Eerder stelde Ajax nog Ziyech niet nodig te hebben.

Van Leeuwen: "Of we een bod van Ajax hebben afgewezen? Daar doen wij geen uitlatingen over. Ajax is in ieder geval zeker niet de enige club die een concreet bod heeft gedaan. Of het bod van Ajax wel het hoogste is? Daar wil ik niets over zeggen, maar ze zijn het niet'. De onderhandelingen zijn gaande met Ajax. Dat is alles op dit moment. Wij zien er nog wel heil in."

Dat Ziyech weggaat lijkt nu wel duidelijk te zijn. Naar welke club blijft de vraag. De middenvelder was gisteravond bij Twente de grote man met twee goals in de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen Sparta Rotterdam.

Van Leeuwen: "Hij hoeft niet weg, maar is mentaal wel klaar voor een transfer. Een speler moet niet te lang onder zijn niveau blijven spelen. Dat red je misschien een half jaar, maar langer niet. Hakim is toe aan een transfer."