Borussia Dortmund en Wolfsburg starten Bundesliga met overwinning

De Bundesliga-confrontatie tussen FC Augsburg en VfL Wolfsburg, een duel met Nederlandse inbreng, is door Die Wölfe gewonnen met 0-2. Bij de gastheren stonden de Nederlandse verdedigers Paul Verhaegh en Jeffrey Gouweleeuw in de basis, terwijl Bas Dos in de punt startte bij Die Wölfe. Pas in de 36e minuut van het duel kregen de bezoekers de eerste kans van het duel.

Dost legde een bal pan klaar voor Daniel Didavi, waarna de voormalige Stuttgartspeler zijn inzet in het doel van sluitpost Marwin Hitz wist te werken: 0-1. Een geweldige bekroning voor de eerste kans voor Wolfsburg.

De Volkswagen-club bleef aandringen en kreeg via Dost kansen op meer, maar de Nederlander faalde opzichtig. Ook na de theepauze waren de bezoekers de betere equipe. In de slotfase had Jakub Blaszczykowski het duel definitief op slot kunnen gooien. De inzet van de Pool ging alleen jammerlijk naast. Linksback Ricardo Rodriguez scoorde uiteindelijk alsnog voor Wolfsburg door een counteraanval af te ronden: 0-2.

Borussia Dortmund is het seizoen begonnen met een nipte zege op 1. FSV Mainz 05. Pierre-Emerick Aubameyang was de man van de wedstrijd. Het weerd 2-1.

De Gabonese international was na ruim een kwartier spelen voor het eerst trefzeker, vanuit een voorzet van André Schürrle. Borussia Dortmund had veel balbezit (74 procent) en het creëerde de nodige kansen. Toch moest het thuispubliek tot de 89ste minuut wachten op de beslissing.

Na een overtreding in het strafschopgebied mocht Aubameyang aanleggen van elf meter en hij maakte geen fout. Yoshinori Muto deed in blessuretijd iets terug, maar het bleef bij 2-1.

Klaas-Jan Huntelaar is met Schalke dramatisch aan het seizoen begonnen. Op bezoek bij Eintracht Frankfurt wisten ze niet te scoren. De thuisploeg kwam via Alexander Meier al snel op voorsprong en dat bleek genoeg om drie punten te kunnen bijschrijven. In de 68e minuut kreeg Frankfurt nog een uitgelezen mogelijkheid om op 2-0 te komen, maar Meier faalde vanaf de penaltystip.