Ven Genechten wint in Vuelta na lastige finale

Jonas van Genechten heeft voor de derde Belgische ritzege gezorgd in de Vuelta. De Belg was in een lastige slotfase de snelste van een uitgedund peloton. De renner van IAM versloeg de Italiaan Daniele Bennati in de sprint.

Een vroege kopgroep kreeg nauwelijks ruimte van het peloton. Astana had op het geaccidenteerde terrein duidelijk hun geld gezet op Luis-Leon Sanchez en hield de kopgroep binnen schootsafstand.

Toen de kopgroep was bijgehaald sprong Sanchez op een klimmetje achter zijn even daarvoor ontsnapte ploeggenoot Dario Caltaldo aan. Simon Clarke wist onder meer aan te sluiten en uiteindelijk bleef de Australiër samen met Sanchez vooraan over.

De twee hielden in de afdaling van de slotklim stand, maar het peloton kwam steeds dichter en dichter bij. Lotto-Soudal en later Tinkoff brachten de groep op schootsafstand van de leiders, die in de laatste honderden meters werden ingelopen.

In de sprint, waar Alberto Contador nog ten val kwam, bleek de Belg Van Genechten de snelste, voor Daniele Bennati en Alejandro Valverde.