Spectaculaire beelden valpartijen Vuelta, Kruijswijk knalt vol op paaltje

In de laatste kilometers van de Vuelta-etappe van gisteren ging het twee keer mis, tot twee keer toe waren er flinke valpartijen waarbij onder andere de Nederlander Steven Kruijswijk ten val kwam. De TV-camera's legden de valpartijen nauwelijks vast en bij de val van Kruijswijk moesten we het vooral van getuigenissen van wielrenners hebben die het van dichtbij meemaakten. Maar zoals dat tegenwoordig gaat zijn er inmiddels beelden opgedoken van fans die langs de kant stonden te filmen.

Bij de beelden van de val van Kruijswijk kunnen we goed zien hoe hij frontaal op het paaltje knalt dat onbewaakt op de weg staat, terwijl het gebruikelijk is dat zulke hindernissen goed aangegeven staan zodat niemand er tegenaan zal fietsen. De organisatie heeft inmiddels zijn excuses aangeboden en de schuld op zich genomen.

Het tweede filmpje wat we vonden is een kijkje vanaf de eerste rij naar de valpartij een stukje verder op het parcours waarbij goed te zien is hoe diverse renners onderuit gaan en over elkaar heen tuimelen. Niet vaak krijgen zo'n inkijkje in het wielerpeloton:

De valpartij van dichtbij in beeld (Bron: YouTube/Iván Escalante Blanco)