Fans van Prince welkom in Paisley Park

Het landgoed van Prince gaat open voor het publiek. Woensdag maakte de gemeente Chanhassen, waarin het woon- en werkvertrek van de overleden zanger is gevestigd, bekend dat fans vanaf oktober een tour kunnen boeken door Paisley Park.

"Namens de gehele gemeenschap van Chanhassen, wil ik mijn waardering uitspreken voor de familie van Prince Rogers Nelson vanwege hun aankondiging Paisley Park open te stellen voor zijn vele fans uit de hele wereld", schrijft de burgemeester van de plaats in een persbericht. "Lokale leiders en werkgevers hebben sinds de dood van Prince vele verzoeken gekregen het landgoed aan te houden als een historisch museum dat het leven en de genialiteit eert van de iconische muzikant die zijn thuis vond in onze gemeenschap."

Burgemeester Denny Laufenburger schrijft verder dat hij uit gesprekken met familie en vrienden van de zanger heeft geconcludeerd dat de plannen overeenkomen met de wensen van Prince. "Hij wist al precies hoe hij zijn studio aan zijn fans zou presenteren in voorbereiding op deze toekomst."

De tours worden georganiseerd door het bedrijf dat ook Graceland runt, het landgoed van Elvis Presley. Volgens TMZ is er onenigheid in de familie van Prince over de keuze voor dit bedrijf, omdat het eerder in financiële problemen raakte.

Fans van Prince welkom in Paisley Park
Fans van Prince welkom in Paisley Park (Foto: BuzzE)