Sagan: "Ik verveel me in het peloton"

Peter Sagan heeft tegenover het Belgische Sporza een opvallende uitspraak gedaan. De winnaar van de groene trui in de Tour de France haalt naar eigen zeggen geen voldoening uit het wielrennen.

Sagan tekende onlangs een contract bij wielerploeg Bora, maar deed vervolgens dus deze opvallende uitspraak. "Ik heb al hele mooie resultaten behaald op de weg en ik hoop natuurlijk dat dat blijft duren, maar eigenlijk verveel ik mij in het peloton. Ik beleef er geen plezier aan."

"Het is erg oneerlijk. Op de weg is het niet altijd de beste die wint. Je kan een hele dag de beste zijn en dan toch met een paar centimeter verliezen omdat iemand anders een tikkeltje meer geluk heeft of betere helpers. Oké, in de bergen is het wel meestal de beste klimmer die wint, maar in andere races is het vaak een loterij."

Dat is ook meteen de reden, waarom Sagan op de Olympische Spelen voor het mountainbiken koos. "Daar beleef ik echt plezier aan. Je kan meer risico's nemen. De twee disciplines zijn echt niet te vergelijken. Ze verhouden zich tegenover elkaar zoals surfen en parachutespringen."

Toch waren het voor Sagan geen succesvolle Spelen. Hij kon zijn race niet uitrijden, vanwege een lekker band. "Ook op de Spelen heeft niet de beste gewonnen. Voor mij was dat Nibali, niet Van Avermaet. Als Nibali niet valt, staat dat groepje op het podium. Allemaal klimmers. Dan had niemand gezegd dat dit een gemiste kans was voor mij."

Sagan: "Ik verveel me in het peloton" (Pro Shots / George Deswijzen)
Sagan: "Ik verveel me in het peloton" (Pro Shots / George Deswijzen)