Ajax huurt Krul van Newcastle United

Tim Krul is komend seizoen de eerste keeper van Ajax. De Amsterdammers huren de doelman van Newcastle United, dat afgelopen seizoen naar het Championship degradeerde.

Ajax moest noodgedwongen op naar een nieuwe keeper, omdat Jasper Cillessen op het punt staat bij FC Barcelona te tekenen. De verwachting is, dat deze deal op korte termijn wordt afgerond.

Krul is onlangs medisch fit verklaard, nadat hij zeer lange tijd herstellende was van een zware knieblessure. De verwachting is dat hij er direct zal staan, wat ook een vereiste van Ajax was.

Ajax beschikt ook nog over André Onana en Diederik Boer, maar met name de eerstgenoemde speler is een veelbelovende keeper voor de toekomst. Afgelopen weekend stond de Kameroener nog wel onder de lat, maar moest twee keer de bal uit het net vissen.

Newcastle United heeft overigens wel een voorwaarde van de verhuur gesteld. The Magpies wilden meewerken aan een tijdelijke overgang, maar dan moest Krul zijn overeenkomst, die nog een jaar doorloopt, verlengen. Het is de bedoeling dat de Hagenaar na dit seizoen weer naar Engeland terugkeert.

Ajax huurt Krul van Newcastle United (Pro Shots / Action Images)
Ajax huurt Krul van Newcastle United (Pro Shots / Action Images)