Wit-Russisch goud bij trampolinespringen

Ulazdislau Hancharou uit Wit-Rusland heeft goud gepakt bij het trampolinespringen voor mannen op de Olympische Zomerspelen. Hij deed dit door twee Chinezen te verslaan, die toch favoriet waren voor het goud.

De competitie begon met de Nieuw-Zeelander Dylan Schmidt, die 57.140 scoorde. Hij belandde twee keer op de rand van de trampoline en kwam dus goed weg. Daarna mochten twee Japanners het proberen. Ginga Munetomo deed het beter en kwam tot 59.535, onder andere omdat hij een stuk beter in de trampoline bleef. Zijn landgenoot Masake Ito deed het iets minder. Daarna bracht de Rus Andrey Yudin wat spektakel, maar niet waar hij op hoopte. Hij viel aan de zijkant van de trampoline en kon een goede score zo wel vergeten. Een andere Rus, Dimitri Ushakov deed het beter en ging naar de tweede plaats.

Daarna was het tijd voor de drie favorieten. Dong Dong liet een mooie oefening zien met weinig foutjes. Hij scoorde daarmee ook een punt meer dan de Japanner die op dat moment leidde. Hij was zo verzekerd van een medaille voor China. Hancharou ging daar echter nog een keer duidelijk overheen met een nog betere oefening. Het was echter nog niet zeker dat hij het goud ging pakken. Lei Gao was de grote favoriet en die moest als enige nog. Met een mooie hoogte en sprongcombinatie deed hij een gooi naar de titel. Hij haalde het echter niet en moest zelfs zijn landgenoot achter zich laten.