Amy Winehouse Foundation opent opvanghuis

De Amy Winehouse Foundation heeft in het oosten van Londen een opvanghuis geopend. Daar kunnen vrouwen die net zijn afgekickt van een alcohol- of drugsverslaving terecht, meldt The Guardian.

Amy's Place beslaat twaalf appartementen waar ruimte is voor maximaal zestien vrouwen. Zij worden geholpen hun draai in de maatschappij weer te vinden. Volgens de Amy Winehouse Foundation is er in Londen een schreeuwend gebrek aan opvanglocaties voor ex-verslaafden. "Er zijn zes afkickklinieken voor vrouwen en maar één ander opvanghuis. Daar hebben ze vier bedden en een wachtlijst van een halfjaar."

De Amy Winehouse Foundation werd in september 2011 opgericht ter nagedachtenis aan Amy Winehouse. De zangeres stierf vijf jaar geleden op 27-jarige leeftijd aan een alcoholvergiftiging. "Dit project zal een groot verschil maken voor veel jonge vrouwen", stelt Amy's stiefmoeder Jane Winehouse, die als bestuurder betrokken is bij de stichting. "Het is moeilijk om een nieuwe start te maken, maar we gaan de vrouwen de hulp en steun geven om ze te laten slagen."

Amy Winehouse Foundation opent opvanghuis
Amy Winehouse Foundation opent opvanghuis (Foto: BuzzE)