Slush Puppie-tornado's in Dead Rising 4

Capcom heeft wat behind-the-scenes-beelden laten zien van Dead Rising 4. Studio Director Joe Nickolls legt een en ander uit over de hoofdpersoon en we zien nieuwe gameplaybeelden uit de game, waarin de meest bizarre wapens geshowcased worden zoals we gewend zijn uit de Dead Rising-serie.

Behalve de wat conventionelere strijdmiddelen als bijlen, zwaarden, voorhamers en machinegeweren wordt er in deze developer diary ook aandacht besteed aan de exosuit. Met deze geavanceerde militaire uitrusting kan de speler zombies vermorzelen tussen zijn vingers of compleet uit elkaar trekken, maar men kan de exosuit ook combineren met andere objecten uit de omgeving, zoals een slurpee-machine. Met deze combi kan de speler enorme wervelwinden van slush puppies op vijanden afvuren.

Ook wordt er aandacht geschonken aan de verschillende zombiesoorten. Zo zijn er naast de slome slenteruitvoering ook zombies die veel sneller en agressiever bewegen (freshly infected), en varianten die inkomende aanvallen kunnen ontwijken (Evo's).

De releasedatum van Dead Rising 4 staat momenteel op 6 december. De game komt dan uit op Xbox One en pc (Windows 10), maar Microsoft heeft bekendgemaakt dat het gaat om een timed-exclusive en dat de game uiteindelijk ook naar PlayStation 4 en Steam 'zou kunnen komen'. Onlangs werd tevens bekendgemaakt dat de originele Dead Rising en diens opvolger Dead Rising 2 ook naar PlayStation 4 komen.