Derde eindzege Froome in Tour, Greipel wint slotrit

Chris Froome heeft de Tour de France gewonnen. De Brit van Team Sky zag zijn leidende positie in de slotrit nooit in gevaar komen en kwam voor de derde keer als eindwinnaar over de streep op de Champs-Élysees. De slotrit werd gewonnen door André Greipel, die in de sprint Peter Sagan en Alexander Kristoff van zich af wist te houden.

Na de langzame, trage, parade in de eerste kilometers ging het gas er pas echt op toen de renners op de Champs-Élysées aankwamen. Een aanval van acht man, waaronder Rui Costa, Lawson Craddock en Daniel Teklehaimanot, kreeg maximaal twintig seconden, maar meer ruimte kregen ze niet. Opvallend was dat met drie rondjes te gaan de Sky-renners Luke Rowe en Wout Poels de oversteek waagden naar de kopgroep en aansloten. Niet gek veel later werd die groep weer ingelopen.

Er volgde een aanval met Andrey Lustenko (Astana) en Greg Van Avermaet (BMC), maar bij het ingaan van de slotronde van een kleine zeven kilometer werden beide renners ingelopen door het door IAM Cycling en Direct Energie geleidde peloton. Drie sprinters moesten door materiaalproblemen nog voor de sprint begon afhaken; Bryan Coquard, Horst Enger en Dylan Groenewegen zouden niet meedoen aan de sprint. Die sprint werd aangegaan door Kristoff, maar zag Greipel over hem heengaan en die kon Sagan net afhouden in de sprint.