'Apple wil Jay Z's Tidal overnemen'

Techgigant Apple is in onderhandeling om muziekservice Tidal over te nemen. De Wall Street Journal meldt donderdag dat gesprekken met de eigenaar van Tidal, muziekondernemer en rapper Jay Z, nog in een vroeg stadium zijn.

Jay Z, die eigenlijk Shawn Carter heet, kocht in maart 2015 het Noorse techbedrijf Aspiro voor 56 miljoen dollar (50 miljoen euro). Hij maakte daar Tidal van, een muziekstreamingservice die naar eigen zeggen in zijn soort de hoogste royalties uitkeert aan muzikanten.

De zakenman wist een aantal bekende artiesten aan de app te verbinden door ze mede-eigenaar te maken. Onder meer Kanye West, Alicia Keys, Calvin Harris, Coldplay, Daft Punk, Madonna, Rihanna, Usher en Carters echtgenote Beyoncé werken samen met Tidal. Dat levert de app veel exclusief materiaal op. Zo bracht West vorige week zijn controversiële videoclip Famous uit via de service.

Het zou Apple, dat afgelopen jaar Apple Music startte om de concurrentie aan te gaan met populaire muziekservice Spotify, vooral te doen zijn om die unieke content. De beoogde voorwaarden van de deal zijn, net als een overnamebedrag, niet bekend.

'Apple wil Jay Z's Tidal overnemen'
'Apple wil Jay Z's Tidal overnemen' (Foto: BuzzT)