Directeur Jacobs weg bij Twente

Wie dacht dat met het behouden van de licentie en een plaats in de Eredivisie het gerommel bij FC Twente voorbij was komt van een koude kermis thuis. Directeur Onno Jacobs is per direct opgestapt bij de Tukkers na aanhoudende kritiek van de geldschieters.

Jacobs werd in januari van dit jaar juist als interim-directeur aangesteld om bij FC Twente schoon schip te maken en ervoor te zorgen dat de club in leven bleef. De Tukkers dreigden op de fles te gaan door jarenlang financieel wanbeleid en vele lijken kwamen uit de kast. Onder leiding van Jacobs werd een hersteltraject ingezet die uiteindelijk resulteerde in een akkoord met de schuldeisers en een gewonnen zaak bij de beroepscommissie van de KNVB.

Gisteren werd bekend dat Twente de licentie definitief veilig heeft kunnen stellen door op 1 juli over voldoende middelen te beschikken. Reggeborgh van miljardair Dik Wessels zorgde voor een lening van acht miljoen euro, terwijl andere geldschieters garant staan voor twaalf miljoen euro.

De kritiek op Jacobs bleef echter. De geldschieters waren niet blij met de 1,7 miljoen euro die Jacobs aan andere Eredivisieclubs aangeboden heeft als compensatie voor de oneerlijke concurrentie. De drongen aan op vertrek van de directeur die hier nu gehoor aan heeft gegeven.