EK: Uitslag Wales - Noord-Ierland

Na een weinig enerverende wedstrijd met Noord-Ierland heeft Wales de kwartfinale bereikt van het Europees kampioenschap. Een eigen doelpunt van McAuley zorgde ervoor dat de ploeg van sterspeler Bale zich mag opmaken voor een duel met Hongarije of België.

In de eerste helft was het niveau bedenkelijk te noemen. We werden niet vermaakt door de Welshmen en de Noord-Ieren, maar het maakte de sfeer in het stadion niet minder goed. Enige opwinding was er in de 19e minuut toen een doelpunt van Ramsey (Wales) terecht werd afgekeurd en aan de andere kant toen Ward zijn schot tot corner kon worden verwerkt door doelman Hennesey.

In de eerste kwartier na rust was er al meer opwinding dan de eerste drie kwartier bij elkaar. Het leverde Vokes (kopbal) en Bale (vrije trap) een mogelijkheid op, maar doelman McGovern zag de kopbal naast gaan en redde goed op de vrije trap van de speler van Real Madrid.

Gemengde emoties na het eigen doelpunt van McAuley. (Pro Shots/Action Images)

De spanning was wel voelbaar, maar dat kwam de wedstrijd niet ten goede. We leken op een verlenging af te stevenen, maar een strakke voorzet van Bale werd een kwartier voor tijd door de Noord-Ier McAuley, met Welshman Robson-Kanu in zijn rug, achter zijn eigen doelman gewerkt; 1-0.

Noord-Ierland was niet bij machte om nog iets terug te doen. Een kans werd er niet gecreëerd en de zestien meter van Wales werd nauwelijks bereikt. Meest opwindende moment was nog de botsing tussen de twee Williamssen van Wales, waarbij aanvoerder Ashley zijn arm of schouder leek te blesseren, maar zoals het een aanvoerder beaamt weigerde hij zich te wisselen.

Het leverde Wales zijn eerste kwartfinale op bij een Europees kampioenschap. De mogelijke tegenstander, Hongarije of België, zal niet zijn geschrokken van het niveau van de ploeg, maar zou wel moeten uitkijken voor de snelle uitbraken.