EK: Uitslag Frankrijk - Albanië

Frankrijk heeft opnieuw met alle moeite en geluk van de wereld een EK-overwinning geboekt. Albanië was dit maal het slachtoffer. Het stond in de 89e minuut nog 0-0, maar de wedstrijd eindigde in 2-0.

Over de eerste helft viel bijzonder weinig goeds te melden. Simpel gesteld waren de grote kansen zonder handen te tellen. Het gevaarlijkste werd Frankrijk met een bal van Olivier Giroud die ruim over kopte uit een vrije trap. Ook Albanië werd uit een corner nog enigszins gevaarlijk. Verder waren er weinig hoogtepunten op te tekenen.

In de tweede helft was er al na 27 seconden meer gevaar dan in de gehele eerste helft. Frankrijk zocht meteen de vleugels en werd gevaarlijk via Kingsley Coman, die net voorlangs kopte. Een minuut later schoot Dimitri Payet een vrije trap net naast. Even later ontsnapte Frankrijk serieus aan een achterstand, door wat toevallig gevaar na een Albanese voorzet. Het bleef maar kansen regenen, want even later kreeg Paul Pogba misschien wel de grootste kans na een voorzet, maar hij volleerde over. Hierna ging de storm weer wat liggen, tot aan zo'n 20 minuten in de tweede helft. Giroud kreeg twee kopkansen. De eerste ging naast en de tweede werd door de spits op de paal gekopt.

Frankrijk bleef vanzelfsprekend de gevaarlijkste ploeg. De Fransen schoten vooral vanuit de tweede lijn. Daarbij was het verrassingseffect af en toe wel gevaarlijk, maar echt uitgespeelde kansen werden weer steeds lastiger te krijgen voor de Fransen. Toch was het niet genoeg voor Albanië. In de 90e minuut was er dan toch de goal voor Frankrijk. Na een voorzet van Rami kon Antoine Griezmann inkoppen. Het was sneu voor Albanië, maar toch niet anders dan verdiend voor de Fransen, die de gehele tweede helft beter waren. Zo ontsnapt Frankrijk opnieuw. Even later, diep in de blessuretijd, wist Payet ook nog de 2-0 te scoren uit een counter.