Strafpunt voor opzichtig kreunende Haase

Robin Haase heeft weer eens van zich doen spreken. Ook dit keer was dat helaas niet vanwege uitzonderlijke prestaties op de tennisbaan, maar wederom ging het om een opvallende uitspatting van de Hagenees. 

Haase werd vorige week op Roland Garros weer in de eerste ronde uitgeschakeld. Een slimme zet, want het grandslamtoernooi wordt geteisterd door regen, terwijl Haase op de Challenger Tour - een niveau onder de ATP Tour - lekker kan blijven ballen. Dit keer was hij van de partij in het Tsjechische Prostejov, waar hij het in de eerste ronde opnam tegen de Chileen Gonzalo Lama.

Lama staat 183e op de wereldranglijst en vormde dus een loodzware tegenstander voor de Nederlander. Dat de 23-jarige Chileen nog harder kreunt dan Maria Sharapova maakte het voor Haase dinsdag allemaal niet makkelijker. Hij verloor de eerste set al en vroeg in de tweede set was hij het gekreun van Lama spuugzat. Midden in een rally besloot hij er zelf ook een angstaanjagende schreeuw uit te gooien, waarna hij prompt het punt won. 

Zowel de scheidsrechter als Lama leken niet gediend van Haase's oorverdovende brul, want de Hagenees moest op het matje komen. Na enige discussie ("Hij mag het wel en ik niet?! Flikker toch op!") kreeg de Nederlander te horen dat Lama een gratis punt toegewezen werd. Het betekende de nekslag voor Haase, die de wedstrijd met twee keer 6-3 verloor en daardoor misschien een nóg kleiner toernooi op moet zoeken om de winning mood terug te vinden.