[CL] Uitslag Real Madrid - Atlético Madrid

Real Madrid heeft net als in 2014 ten koste van Atlético Madrid de Champions League gewonnen. Na een hevige eindstrijd, moest Atlético buigen in de strafschoppenreeks.

Real heeft het de laatste jaren in de competitie eigenlijk áltijd moeilijk met Atlético, maar één avond doet in het rood-witte deel van de stad al twee jaar pijn: de Champions League-finale van 2014 in Lissabon, waarin Los Rojiblancos lang op voorsprong stonden, maar De Koninklijke in extremis op 1-1 zagen komen en in de verlenging werden overlopen. En dus moest er revanche genomen worden voor twee jaar terug, en waarom zou dat niet kunnen? Atléti had immers dit Champions League-seizoen Barcelona én Bayern München geëlimineerd, op voorhand de twee gedoodverfde finalisten. De wedstrijd kende een fel en attractief begin, waarin beide teams erop klapten. Real kreeg de eerste grote kans, een levensgrote, al na vijf minuten: Casemiro verlengde in de zestien een vrije trap van Gareth Bale, maar zag hoe de jonge Jan Oblak (23) uitstekend met een been redde.

De tweede grote kans voor Real was wél raak, al leek het er verdomd veel op dat die vanuit buitenspelpositie werd gemaakt. Sergio Ramos tikte van dichtbij binnen nadat Bale de bal uit een vrije trap van Toni Kroos achterwaarts had doorgekopt. Atléti leek licht aangeslagen door de vroege achterstand en Real vond het voorlopig wel best zo. Tien minuten voor rust kreeg ook de ploeg van Simeone een grote kans toen Antoine Griezmann de bal na een subliem passje van Gabi vol op de slof nam. Nu constateerde arbiter Mark Clattenburg wel buitenspelval en bovendien was de redding van Keylor Navas uitstekend.

De tweede helft begon spectaculair doordat Clattenburg Atlético een penalty gaf. Fernando Torres werd in de zestien gevonden door Griezmann en door Pepe uit balans gebracht. De man van de pass ging vervolgens achter de bal staan, maar schoot 'm tegen de onderkant van de lat. Het eerste kwartier na rust was sowieso van Atlético, want nog geen tien minuten later schoot Stefan Savic op aangeven van Griezmann een metertje naast, en even later deed Saúl met een hardere en gevaarlijkere poging hetzelfde.

Real kreeg ook kansen om de wedstrijd in het slot te gooien, zoals Karim Benzema die door Luka Modric met een schitterend balletje werd weggestuurd - Oblak toonde zich opnieuw een uitstekend obstakel. Ook Ronaldo rook daarna even aan 2-0, maar precies toen Real op zoek was naar de definitieve nekslag, sloeg Atlético toe: Yannick Carrasco tikte van dichtbij een voorzet van Juanfran binnen (1-1).

Ondanks mogelijkheden voor Bale (Pepe liep in de weg bij een kopbal) en Torres (metertje naast), kwam er net als 2014 na 1-1 een verlenging. Daarin was de maker van de goal, Carrasco, duidelijk het fitst. De acties konden sowieso niet meer wordne gemaakt door Bale en Ronaldo die er allebei helemaal door heen zaten. Het zal de bondscoaches van Wales en Portugal nerveus op de bank hebben doen wiebelen. Ondanks dat Real al drie keer had gewisseld en er qua fysiek het slechtst bijliep, waren de kleine kansjes voor de mannen in het wit. Bale zag hoe Savic zich voor zijn schot wierp en Ronaldo schoot een vrije trap in de muur. Lucas Vazquez had in de slotminuten zelfs een vrije schietkans, maar verprutste die.

Na 120 minuten stond het 1-1 en dus moesten strafschoppen bepalen wie er met de meest prestigieuze clubprijs in de voetbalsport vandoor ging. Juanfran was de enige die miste vanaf elf meter, waarna Cristiano Ronaldo zijn club naar de elfde Champions League-zege in de geschiedenis schoot.

Real Madrid

1 - 1
6-5 n.s 

Atlético Madrid

 15' Ramos    79' Carrasco
 
 Gele kaart: Carvajal, Navas, Casemiro, Ramos, Danilo, Pepe, (Real Madrid), Torres, Gabi, (Atlético Madrid)
 
Stadion: San Siro, Milaan
Toeschouwers: 71.942
Arbiter: Clattenburg (Eng)
 
Opstelling:   Opstelling:
Navas
Carvajal (Danilo/ 52)
Pepe
Ramos
Marcelo
Modric
Casemiro
Kroos (Isco/72)
Bale
Benzema (Vázquez/ 77)
Ronaldo
  Oblak
Juanfran
Savic
Godín
Filipe Luís (Hernández/109)
Níguez
Gabi
A.Fernández (Carrasco/46)
Koke (Partey/116)
Torres
Griezmann