Hull City wint 'wedstrijd van 200 miljoen' en is terug in de Premier League

Hull City is na één jaar in de Championship weer terug in de Premier League. Op Wembley werd in de finale van de play-offs van Sheffield Wednesday gewonnen: 1-0.

Hull rekende in de halve finale nipt af met Derby County (0-3, 0-2) en Sheffield won over twee wedstrijden van Brighton & Hove Albion (2-0, 1-1). Bij Sheffield stond Glenn Loovens zaterdagmiddag aan de aftrap. De Nederlander is bezig aan zijn derde seizoen bij de club, maar was nog nooit zo dicht bij promotie naar de Premier League.

De laatste keer dat Sheffield actief was in de Premier League was in 2000 en de club zal het nog minimaal een jaar zonder Premier League-voetbal moeten stellen. Hull was zaterdagmiddag de betere partij en won verdiend. In de eerste helft kreeg Hull kansen om te scoren, maar de kansen werden niet benut.

Sheffield hield tot halverwege de tweede helft stand. In de 72ste minuut was het raak. Mohamed Diamé, een van de beste spelers op het veld, krulde de bal met zijn rechter - ruim twintig meter van het doel - over doelman Keiran Westwood heen de kruising in, 1-0.

In de allerlaatste minuut kwam Hull nog even goed weg. Verdediger Michael Dawson beroerde het leer met zijn hand, maar de scheids zag het niet. Zodoende kreeg Sheffield geen buitenkansje om vanaf de strafschopstip langszij te komen en kwam er dus geen verlenging aan te pas: 1-0.

De finale van de play-offs heet ook wel The 200 Milion Game omdat de club die promoveert zeker is van 200 miljoen pond over drie jaar vanwege het nieuwe TV-contract. Naast Hull City zijn ook Burnley en Middlesbrough volgend seizoen op het hoogste Engelse niveau te bewonderen.