Betere F1-motoren voor Ricciardo en Magnussen

Formule 1-coureurs Daniel Ricciardo en Kevin Magnussen krijgen dit weekend in Monaco de beschikking over verbeterde F1-motoren. Hun teams Red Bull Racing en Renault hebben dit bekend gemaakt. Ze moeten tot een halve seconden tijdwinst per ronde opleveren.

Renault testte vorige week na afloop van de Grand Prix van Spanje in Barcelona de nieuwe krachtbronnen die door de coureurs positief ontvangen werden en ook betrouwbaar bleken te zijn. Het oorspronkelijke plan was om de motoren in Canada in te zetten, maar Renault bleek al twee stuks voor Monaco gereed te hebben.

Omdat zowel Red Bull Racing als het fabrieksteam Renault de beschikking krijgen over één nieuwe motor moesten de teams kiezen. Hierbij heeft Red Bull gekozen voor Ricciardo en Renault voor Magnussen. Dit betekent dat Max Verstappen en Joylon Palmer nog een race moeten wachten op een beter exemplaar.

Ook McLaren-coureur Fernando Alonso krijgt een betere motor. In tegenstelling tot de Renaults zorgt de nieuwe Honda-motor niet voor verbetering van prestaties, maar van betrouwbaarheid. Daarnaast kostte de verbetering geen tokens.