Engelen-acrobatiek met wapens

Seraph is een actie-platformer met wapens, waarbij je niet hoeft te mikken. Ontwikkelaar Dreadbit gaat er daarom vanuit dat je meer tijd over hebt om te duiken, springen en acrobatiek. De levels worden procedureel gegenereerd en zijn dus altijd anders. Er is ook gedacht aan directe interactie met Twitch.

Je speelt als een engel, die door demonen is vastgezet in een gevangenis. Je bent beroofd van je krachten en zit vast in een menselijk lichaam. Gaandeweg krijg je steeds meer van je krachten terug en vind je leuke wapens. Mocht je sterven dan kom je terug in het level met 30% minder maximale gezondheid. Na de tweede keer sterven heb je nog maar 30% van je maximale vitaliteit over en mocht je het dan weer niet redden, dan wordt je teruggezet naar een checkpoint.

Terwijl je vecht wordt de moeilijkheidsgraad bijgehouden en schaalt met je mee. De vermenigvuldiger kan makkelijk oplopen tot boven de 7. Mocht je jouw speelsessie streamen via Twitch, dan kunnen de kijkers stemmen of jouw moeilijkheidsgraad naar boven of naar beneden wordt bijgesteld. Twitch-integratie wordt geregeld vanuit het spel en je hoeft daarvoor alleen in te loggen.

In Seraph kun je wapens craften, pimpen en extra resistentie afdwingen in de vorm van ‘wonderen’, ‘transmutaties’ en ‘smeden van een eed’. Dit doe je door middel van de shards en andere goodies die de demonen laten vallen. Je pistolen en automatische machinegeweren zorgen ervoor dat je voornamelijk op afstand schade toebrengt. De echt grote bazen moet je wel persoonlijke een handje helpen om jouw wereld te verlaten. Dat vraagt dus timing. Accurate timing.

Seraph - Crafting

Deze week zijn er meer vaardigheden, munitie en meer wapens toegevoegd. Een nieuw gameplayaspect dat nu is toegevoegd is Rebirth. Voor een behoorlijke prijs aan shards krijg je iets meer gezondheid, buffs, veel meer loot en cosmetische verfraaiingen. Daar staat tegenover dat je als het ware opnieuw begint. Je bent je complete voorraad van wapens kwijt en je progressie door het verhaal. Rebirth kun je meerdere keren uitvoeren, om zo extreem sterk te worden.

De game Seraph speelt snel en Dreadbit garandeert dan ook 60 frames per seconde op full HD-resolutie. Ook is er een dagelijkse uitdaging om je scherp te houden. Helaas is er (nog) geen sterke ondersteuning voor toetsenbord-fanaten en kun je de knoppen niet aanpassen. Je moet dus wel met een controller spelen.

Ontwikkelaar Dreadbit heeft eerder Ironcast uitgebracht. Dat is een steampunk roguelike strategische match-3 RPG-puzzelgame die in geen enkel opzicht lijkt op Seraph. Met dit project gaat Dreadbit dus echt een andere kant op.

Je kan Seraph meteen uitproberen in Steam early access. Reviews zijn zeer positief en er komt steeds meer variëteit in wapens en vijanden. Op het moment kan de hoeveelheid aan content voor een veeleisende gamer tegenvallen. De volledige versie van Seraph komt eind dit jaar uit op pc.

Seraph - Level

Seraph - Poster