Werder kukelt Leverkusen uit de DFB Pokal

Bayer Leverkusen moet de DFB Pokal uit het hoofd zetten. Voor eigen publiek werd in de kwartfinale van Bundesliga-laagvlieger Werder Bremen verloren: 1-3.

De wedstrijd begon nog zo goed voor Leverkusen, dat na iets meer dan twintig minuten mocht aanleggen voor een strafschop. Gálvez veroorzaakte de penalty en Javier 'Chicharito' Hernández benutte het buitenkansje, 1-0. Toch keek de thuisploeg aan het einde van de eerste helft tegen een achterstand aan.

Na een halfuur maakte linksback Santiago García de 1-1 op aangeven van Fin Bartels en een paar minuten voor de pauze kreeg Bremen een penalty door een overtreding van Leverkusen-back Wendell, die rood kreeg. Vanaf elf meter maakte Claudio Pizarro de 1-2 en Leverkusen moest met tien man verder.

In de tweede helft zocht Leverkusen met één man minder naar de 2-2, maar kwam niet tot een grote kans. Bremen hing achterover en stelde een plaatsje in de halve finale tien minuten voor tijd veilig. Uit een counter besliste Florian Grillitsch de wedstrijd door in buitenspelpositie de 1-3 tegen de touwen te schuiven.