Smedley: "Massa beter dan in 2008"

Formule 1-coureur Felipe Massa is op dit moment net zo goed, zo niet beter dan in 2008 toen hij de wereldtitel op één punt misliep, zo vindt Rob Smedley, performancedirecteur bij Williams. De Brit was jarenlang de race-engineer van de Braziliaan bij Ferrari, waarna beiden overstapten naar Williams.

Massa kreeg in 2009 in Hongarije een veer tegen zijn hoofd en was lange tijd uitgeschakeld. De Braziliaan kon daarna zijn vorm bij Ferrari niet meer terugvinden, maar kreeg in 2014 onderdak bij Williams waar hij zijn carrière nieuw leven inblies. Nu is de coureur volgens Smedley weer in topvorm, zo meldde hij aan Autosport. "Hij is minstens zo goed als toen. Hij heeft niets ingeleverd. Hij is nu beter omdat hij meer ervaring heeft. In 2008 waren de banden relatief gezien een stuk beter en het racen was anders, omdat het telkens voluit sprinten was. De laatste twee jaar krijgt hij de huidige banden steeds beter onder de knie."

Smedley vindt dat de overstap van Massa naar Williams de Braziliaan goed heeft gedaan, net als de competitie daar met Valtteri Bottas. Massa krijgt volgens Smedley precies de dingen die hij nodig heeft. "Felipe is beregoed en heeft het hier naar zijn zin. Hij is iemand die het respect en de waardering moet voelen en naar wie geluisterd moet worden. Dat zijn voor hem de drie basisingrediënten om goed te presteren. Daarom vraag ik mij ook af waarom wij wel het beste uit hem kunnen halen, terwijl anderen dat niet konden?"