Meisje (16) wordt high na tongzoen

In Malmö is vrijdagmiddag een zestienjarig meisje vrijgesproken van drugsgebruik. Het Zweedse tienermeisje beweert namelijk high te zijn geworden na te hebben getongd met haar vriendje. De jongen in kwestie had net een lijntje gesnoven.

Het meisje werd vorig jaar in de kleinste uurtjes betrapt op de straten van de Zweedse stad. Haar ogen stonden glazig, ze sprak onduidelijk en liep moeilijk. De politie besloot haar ter ontnuchtering in te sluiten.

Al snel bleek dat het tienermeisje onder invloed was van drugs, coke om precies te zijn. De Zweedse ontkende echter in alle toonaarden te hebben gesnoven: "Ik heb nog nooit drugs gebruikt, want ik haat drugs", aldus het kind.

Ze vertelde flink te hebben tonggeworsteld met haar vriendje. "Zijn kus smaakte bitter", vertelde ze. Hierna kreeg ze een doof gevoel in haar lippen.

Vrijdag moest het meisje voor de rechtbank verschijnen wegens drugsgebruik. Hoewel de rechtbank haar in eerste instantie twintig uur schoffelen oplegde, kwam deze daar later op terug. Het verhaal van het meisje werd 'niet implausibel' geacht, en ze werd vrijgesproken. De vrijspraak heeft inmiddels tot een hoop verdeeldheid geleid in het Scandinavische land.