Alonso sprak over sabbatical: "Maar ik wil racen"

Formule 1-coureur Fernando Alonso is niet van plan om er na dit seizoen een jaar tussenuit te gaan. McLaren-teambaas Ron Dennis suggereerde eerder dit weekend dat zijn rijder in 2016 mogelijk een sabbatical zou nemen, om daarna de laatste twee jaar van zijn contract uit te dienen. “Ik sta overal voor open,” meldde Dennis in Abu Dhabi. “Sommige ideeën moet je in overweging nemen, zoals een sabbatical.”

McLaren, na Ferrari het meest succesvolle team uit de F1-geschiedenis, maakt een dramatisch seizoen door. De terugkeer van hun oude succespartner Honda verloopt allesbehalve naar wens. De Japanse motor is niet alleen onbetrouwbaar gebleken, het is ook nog eens de langzaamste op de grid en dat resulteerde in het slechtste jaar sinds 1980 voor het roemruchte team. Grootste domper is misschien nog wel dat er gedurende het jaar ogenschijnlijk niet heel veel progressie is geboekt. Het team bivakkeert ook tijdens het afsluitende weekend van het seizoen in Abu Dhabi, nog altijd in de achterste regionen van het veld.

Mark Webber, een goede vriend van Alonso, merkte enige tijd geleden al op, dat de tweevoudig wereldkampioen uit Oviedo er nog niet zeker van is of hij volgend jaar aan de start zal verschijnen. “Ik denk dat hij een beslissing gaat nemen na de eerste wintertest voor het komende seizoen in februari,” meent Webber dan ook. “Geef hem twee of drie dagen in de nieuwe auto en als hij merkt dat die niet competitief is, stapt hij er een jaar tussenuit.”

De man in kwestie geeft toe met zijn team te hebben gesproken over een sabbatical. “Ik heb meerdere opties besproken, maar dat was zeker vier of vijf maanden geleden.” De Spanjaard liet tijdens het perspraatje van zijn team na afloop van de kwalificatie in Abu Dhabi, dan ook weten van plan te zijn ook volgend jaar gewoon van start te zullen gaan. “Ik denk dat je nooit iets honderd procent zeker kan weten. Ik kan ook nog niet zeggen dat ik morgen zal dineren omdat ik nog niet weet of ik dan honger zal hebben. Maar ik heb de intentie om volgend jaar te racen en ik denk dat ik dan ook zal racen.”