Vardy breekt record Van Nistelrooij

Jamie Vardy heeft zaterdag een record van Ruud van Nistelrooij verbroken. De spits van Leicester City trof voor de elfde wedstrijd op rij doel in de Premier League.

Van Nistelrooij scoorde in 2003 in tien duels op rij voor Manchester United. "Goed gedaan Jamie Vardy, jij bent nu de nummer één", schreef de Nederlandse oud-spits van de Mancunians en huidige assistent-trainer van Oranje op Twitter. "Je hebt het verdiend." Vardy schreef zaterdag uitgerekend tegen United geschiedenis. Hij schoot zijn ploeg in de 24e minuut op voorsprong in het thuisduel met de ploeg van trainer Louis van Gaal. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel (1-1), na een treffer van Bastian Schweinsteiger.

De inmiddels 28-jarige Vardy mag een echte laatbloeier worden genoemd. Hij begon zijn loopbaan bij onbeduidende clubs als Stocksbridge Park Steels, Halifax Town en Fleetwood Town. Drie jaar geleden kreeg hij een kans bij Leicester City, dat toen nog op het tweede niveau van Engeland voetbalde. Vardy voert op dit moment de topscorerslijst van de Premier League aan met veertien treffers en mag zich inmiddels ook Engels international noemen.

Vardy breekt record Van Nistelrooij
Vardy breekt record Van Nistelrooij (Foto: ANP)