Update Formule 1-motor Renault in Austin

Of Red Bull Racing of Toro Rosso er van gebruik maken of niet, de Formule 1-motor van Renault krijgt voor de Grand Prix van de Verenigde Staten in Austin een grote update. Dit maakte het Franse bedrijf bekend.

Renault Sport-baandirecteur Remi Taffin sprak met Autosport. "Wij waren van plan de vernieuwde motor al voor Sochi in te zetten, maar we missen nog wat testwerk. Voordat de veranderingen geïntroduceerd worden moeten ze nog voor betrouwbaarheidstesten een volledige cyclus op de testbank draaien. Dat kost tijd en die kunnen we niet bekorten. Daarom richten wij ons op Austin."

Renault is waarschijnlijk van plan alle twaalf nog beschikbare tokens in een keer in te gaan zetten. Dat het bedrijf na dit jaar breekt met Red Bull Racing en Toro Rosso maakt niet uit. De breuk is mede tot stand gekomen door de betrouwbaarheidsproblemen die eerder dit jaar veel problemen veroorzaakten. Hierdoor hebben de coureurs meerdere gridstraffen moeten incasseren. Omdat in principe genoeg krachtbronnen voor de rest van het seizoen beschikbaar zijn is het de vraag of Red Bull Racing of Toro Rosso een extra gridstraf wil incasseren om de nieuwe motor in te zetten.