Real Madrid doneert miljoen aan vluchtelingen

Real Madrid doneert een miljoen euro aan de opvang van vluchtelingen in Spanje. De club volgt daarmee zijn principe van solidariteit, aldus de leiding van de 'Koninklijke'. Real wil mannen, vrouwen en kinderen ondersteunen die hun vaderland hebben moeten verlaten door oorlog en dood. Voorzitter Florentino Pérez heeft telefonisch contact gehad met premier Mariano Rajoy over hoe het geld het best kan worden besteed.

Lionel Messi, veelvoudig wereldvoetballer van het jaar, sprak op zijn sociale media zijn ongeloof uit over de grote stroom vluchtelingen. "Dat zulke dingen in de 21e eeuw plaats kunnen vinden is onvoorstelbaar", aldus de Argentijn van FC Barcelona. "Er moet snel een oplossing worden gevonden om deze tragedie te beëindigen." Messi heeft een stichting die kinderen in nood helpt en is ook ambassadeur voor UNICEF.

In de voorbije dagen hebben andere voetbalclubs zich ook al ingezet voor de vluchtelingen. Zo doneerde Bayern München ook een geldbedrag en zette de Duitse club een trainingskamp voor vluchtelingen op.

Real Madrid doneert miljoen aan vluchtelingen
Real Madrid doneert miljoen aan vluchtelingen (Foto: ANP)