Verstappen vindt trainingskick op waterski

Max Verstappen ziet uit naar de Grand Prix van Italië, komende zondag op het circuit van Monza, een van de klassiekers in de Formule 1. "Het type circuit waar ik van houd: hoge snelheid, geweldige remzones en een unieke atmosfeer", zegt de zeventienjarige Limburger op de website van zijn team Toro Rosso. "Ik heb er alleen nog maar getest, vorig jaar in de Formule 3, maar echt racen hier moet een geweldig gevoel zijn."

Verstappen vond in de voorbereiding op de race in Italië een nieuwe adrenalinekick in het waterskiën. "Opwindend en leuk en bovendien een geweldige krachttraining voor de armen."

De coureur tempert de verwachtingen, die na zijn indrukwekkende inhaalrace in de vorige race op Spa-Francorchamps hooggespannen zijn. Verstappen rukte op van de achttiende naar de achtste plaats en behaalde onverwachts punten voor het kampioenschap. "Het is niet het circuit waar onze auto qua snelheid maximaal kan presteren vanwege de lange rechte stukken, maar het is wel de thuisrace van Toro Rosso en dat motiveert iedereen in het team. Ik ga weer tot het uiterste."

Verstappen vindt trainingskick op waterski
Verstappen vindt trainingskick op waterski (Foto: ANP)