Geen Headless Horseman meer voor Sleepy Hollow

Het derde seizoen van Sleepy Hollow moet het doen zonder terugkerende bad guy Abraham, beter bekend als de Headless Horseman. Volgens de producers slaat de serie een nieuwe richting in.

De serie, die in 2013 startte op het Amerikaanse Fox, kende in het tweede seizoen een dipje in kwaliteit en kijkcijfers. De strijd tussen de hoofdloze ruiter en hoofdfiguur Ichabod Crane (Tom Mison) was initieel de drijvende factor in de serie en terugkerend element in de mythologie achter de verhaallijnen.

"We hebben een nieuw raamwerk en een nieuwe set regels voor de serie," vertelde Clifton Campbell aan TV Guide. Hij neemt het aansturen van de serie vanaf dit seizoen over van Mark Goffman. "Het begint met de introductie van oze nieuwe big bad en neemt ons mee naar iets dat interessanter is en ons de gelegenheid geeft een meer persoonlijke dreiging voor Abbie en Crane te zien."

Sleepy Hollow is een 'moderne bewerking' van het korte verhaal The Legend of Sleepy Hollow van Washtington Irving. De serie vertelt over Ichabod Crane, die zichzelf, na om te komen in de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog, in het heden vindt. Hij werkt samen met een lokale politieluitenant (Nicole Beharie) om het einde van de wereld te voorkomen.

De Horseman, die soms niet Headless was, werd gespeeld door Neil Jackson. Zijn vertrek volgt op dat van Orlando Jones, Katia Winter, Matt Barr en John Noble, wat een flinke verschuiving in de hoofdcast betekent. Nieuwe castleden zijn Shannyn Sossamon, Nikki Reed en Lance Gross.

De cast van Sleepy Hollow, seizoen 2
De cast van Sleepy Hollow, seizoen 2