Doden door ontspoorde treinen India

In India zijn zeker twintig mensen omgekomen en vele tientallen anderen gewond geraakt bij treinongevallen. Twee passagierstreinen ontspoorden dinsdag rond middernacht toen deze via een brug een rivier wilden oversteken. Verschillende wagons belandden vervolgens in het water. Meer dan 300 reizigers zijn gered. Dat meldde Indiase media die zich baseren op informatie van autoriteiten.

Het fatale ongeluk gebeurde in de centrale deelstaat Madya Pradesh. Op de brug nabij Harda, ongeveer 160 kilometer van Bhopal, de hoofdstad van de deelstaat, waren de rails weggezaket door de overvloedige regenval van de laatste tijd. De sneltreinen Kamayani Express en de Janata Express, die in verschillende richting reden, vielen op dezelfde plek van de rails. Indiase media meldden dat wagons in de rivier waren getuimeld, maar op foto's van nieuwszender NDTV is dat niet te zien.

Veel reizigers van de volgepakte treinen werden gered. Maar gevreesd wordt dat het dodental, dat nu nog op twintig staat, verder oploopt. Volgens de overheid van India zijn er honderd gewonden. Ook zoeken hulpverleners nog altijd naar passagiers die mogelijk vastzitten in de wagons.

Grote moeite
Hulpverleners hadden grote moeite om bij de plek des onheils te komen, aldus Indiase media. Het was donker en ook de extreme regenval in India van de afgelopen weken gaf problemen. Zelfs doorgaande wegen waren nauwelijks begaanbaar.

Ongevallen met treinen komen vaker voor in India, waar per dag meer dan 23 miljoen mensen per trein reizen. De meeste ongevallen worden veroorzaakt door gebrek aan onderhoud en menselijke fouten.