UEFA beslist snel over gestaakt duel

De Europese voetbalbond UEFA beslist begin volgende week wat gaat gebeuren met de gestaakte wedstrijd in de derde voorronde van de Europa League tussen FK Kukësi en Legia Warschau. Het duel in de Albanese hoofdstad Tirana werd donderdag kort na rust gestaakt, nadat één van de spelers van de Poolse bezoekers was geraakt door een voorwerp dat vanuit het publiek richting het veld was gegooid. Ondrej Duda vierde in de 51e minuut met zijn ploeggenoten de 1-2 toen hij op zijn hoofd werd getroffen, naar verluidt door een steen.

De Slowaakse middenvelder ging per brancard van het veld, met zijn gewonde hoofd gestabiliseerd. Duda werd langs de lijn wel weer opgelapt, maar scheidsrechter Stephan Klossner uit Zwitserland besloot de wedstrijd te staken. De UEFA heeft FK Kukësi vrijdag in staat van beschuldiging gesteld. De tuchtcommissie buigt zich maandag over de zaak. De fans van Legia Warschau gooiden ook dingen naar het veld. De Poolse club hoort op 13 augustus welke straf het daarvoor krijgt.

UEFA beslist snel over gestaakt duel (Foto: ANP)