'Er is maar één nieuwe Ghostbusters-film'

Het wordt hoog tijd dat men het in Hollywood, en in het bijzonder bij Sony Pictures, eens gaat worden over wat er nu eigenlijk allemaal in de planning staat voor de Ghostbusters-franchise. Nadat Drew Pearce gisteren de wereld verzekerde dat er een Ghostbusters-reboot met mannelijke cast op de rit staat, wordt hij nu tegengesproken door Ivan Reitman.

Reitman regisseerde de twee originele Ghostbusters-films in de jaren 80 en is als producer verbonden aan de door Paul Feig geregisseerde reboot die volgend jaar moet verschijnen. Deze film zorgt voor nogal wat controverse, omdat ervoor gekozen is de cast te vervangen door vrouwelijke actrices en daarmee een radicaal andere richting in te slaan dan wat kijkers kennen van de spokenjagers. Echter is er al sinds er gesproken wordt over deze film ook doorlopend nieuws over een mannelijke reboot, waar op een gegeven moment Channing Tatum bij genoemd werd. Da's echter allemaal onzin, volgens Reitman.

"Er is recent veel enthousiasme over wat er gebeurt met de Ghostbusters-franchise," aldus Reitman. "Als producer van de nieuwe Ghostbusters-film lijkt het me nuttig om te verduidelijken. Er is maar één nieuwe Ghostbusters-film en dat is de door Paul Feig geregisseerde versie die volgend jaar juli uitkomt, die nu wordt gefilmd en geweldig verloopt. De rest is herrie."

Aan de kant van de acteurs is er ook niet veel bevestiging: Chris Pratt, die eerder ook werd genoemd in combinatie met het scenario van Drew Pearce, ontkende betrokkenheid en Tatum heeft aangegeven het hele gebeuren maar rommelig te vinden. De uitspraken van Pearce staan natuurlijk nog steeds, maar de kans dat Sony een Ghostbusters-film van plan is zonder daar Ivan Reitman van op de hoogte te stellen is natuurlijk niet heel groot.

Ghostbusters-cast (2016)
Volgens Ivan Reitman zijn dit de enige echte nieuwe Ghostbusters