Darter Klaasen pakt eerste PDC-titel in acht jaar

Jelle Klaasen heeft zondag in Wigan zijn eerste PDC-titel in bijna acht jaar gepakt. De inmiddels 30-jarige Brabantse darter versloeg in de finale van Players Championship 14 de Engelsman Ian White overtuigend met 6-2. Dat leverde hem 14.000 euro op.

Op weg naar de eindstrijd won Klaasen van Christian Kist, Mark Dudbridge, Gerwyn Price, Adrian Lewis, Daryl Gurney en Rowby-John Rodriguez. Ian White won in de andere halve finale van Michael Smith, die weer in de kwartfinale te sterk was voor Dirk van Duijvenbode. Een ronde eerder had deze Engelsman een einde gemaakt aan de aspiraties van Benito van de Pas.

Vincent van der Voort en Jermaine Wattimena werden in de derde ronde uitgeschakeld. Mike Zuydwijk, Jeffrey De Zwaan wisten slechts één partij te winnen. Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen waren in Wigan niet aanwezig.

Magnus Caris gooide in de eerste ronde tegen Jason Marriott een negendarter. Klaasen staat momenteel 25e op de wereldranglijst en zal volgende week meedoen aan de World Matchplay, na het WK het belangrijkste toernooi van het jaar. De loting voor de World Matchplay is maandag. Naast Klaasen zullen ook Van Gerwen, Van Barneveld, Van der Voort en Van de Pas aan de oche verschijnen in de Winter Gardens te Blackpool.

Uitslagen Player Championship 14 - vanaf achtste finales

Achtste finales
Michael Smith 6-4 Benito van de Pas
Dirk van Duijvenbode 6-5 Johnny Haines
Ian White 6-5 Jason Lovett
Peter Wright 6-4 Phil Taylor
Mensur Suljovic 6-4 James Wade
Rowby-John Rodriguez 6-4 Wayne Jones
Daryl Gurney 6-2 Josh Payne
Jelle Klaasen 6-4 Adrian Lewis

Kwartfinales
Michael Smith 6-1 Dirk van Duijvenbode
Ian White 6-5 Peter Wright
Rowby-John Rodriguez 6-3 Mensur Suljovic
Jelle Klaasen 6-2 Daryl Gurney

Halve finales
Ian White 6-5 Michael Smith
Jelle Klaasen 6-2 Rowby-John Rodriguez

Finale
Jelle Klaasen 6-2 Ian White

Jelle Klaasen na acht jaar weer eens de beste bij de PDC. (PRO SHOTS/Action Images)
Jelle Klaasen na acht jaar weer eens de beste bij de PDC. (PRO SHOTS/Action Images)