Engelse voetbalsters 3e op WK ten koste van Duitsland

Een spelletje voetbal duurt negentig minuten en aan het einde winnen de Duitsers. Deze regel gold ook voor de Britse voetbalvrouwen, die maar liefst 31 jaar lang hun Duitse rivalen niet wisten te verslaan. Tot zaterdagavond: op het WK in Canada eiste Engeland de bronzen medaille ten koste van Duitsland op.

In Edmonton versloegen de Engelse vrouwen Duitsland in de troostfinale met 1-0. Het doelpunt viel pas in de verlenging. Het ging om een penalty, nadat Lianne Sanderson in het strafschopgebied door Tabea Kemme werd vastgehouden. Er volgde een koele welgeplaatste strafschop van Fara Williams. 

Engeland had in de halve finale nipt verloren van Japan (2-1). Dat gebeurde na een triest eigen doelpunt van Laura Bassett, welke de hashtag #itisoktocry korte tijd populair maakte op Twitter. Achteraf gezien lijkt dat aan te tonen hoezeer het vrouwenvoetbal in de lift zit. Volgens de BBC speelde Bassett, een dag eerder nog ontroostbaar, tegen Duitsland een uitstekende pot voetbal.

Duitsland was met 2-0 tegen de Verenigde Staten ten onder gegaan. De finale tussen Japan en de VS wordt zondag (plaatselijke tijd) gespeeld.