Man herkent rechter, barst in huilen uit

De 49-jarige Arthur Booth moest deze week in de Amerikaanse staat Florida voor de rechter verschijnen. De vrouwelijke rechter had snel door wie ze voor zich had: een klasgenoot van de middelbare school. Toen Booth dat ook doorkreeg, barstte hij in huilen uit.

Booth moest dinsdag, kort na zijn arrestatie, voor de rechter in Miami verschijnen om te horen welke borgsom er op zijn vrijlating staat. Hij wordt verdacht van meerdere vergrijpen: inbraak, diefstal, vluchten voor de politie en verzet bij zijn arrestatie.

Rechter Mindy Glazer herkende de verdachte al snel en speelde meteen open kaart: 'Ging jij vroeger naar de Nautilus Middle School?', vroeg ze. Het kwartje viel bij Booth, die zijn oud-klasgenote herkende. 'Oh my goodness, oh my goodness', stamelde hij. Hij boog zijn hoofd en begon te huilen.

'Nicest kid'
Glazer bleef de verdachte keurig met 'sir' aanspreken, maar toonde de nodige compassie. 'Het spijt me om u hier te zien. Ik heb me altijd afgevraagd hoe het u is vergaan', zei de rechter. 'Dit was de leukste jongen op de middelbare school. Ik speelde voetbal met hem. Kijk wat er nu is gebeurd.'

In plaats van kritiek gaf ze Booth wat opbeurende, motiverende woorden mee. 'Hopelijk bent u in staat om uw gedrag te veranderen. Hopelijk komt u hier goed uit en kunt u een leven binnen de grenzen van de wet leiden.' De borgsom voor Booth werd overigens vastgesteld op 43.000 dollar. De behandeling van de zaak vindt later plaats.