16 relschoppers aangehouden in Schilderswijk

Het was woensdagavond en -nacht opnieuw bingo in de Haagse Schilderswijk. Relschoppers gingen de straat op om te 'demonstreren' en dat mondde uit in een golf van vernielingen. Via Twitter meldt de politie dat er zestien relschoppers zijn aangehouden.

Relschoppers hebben winkelruiten ingeslagen, twee pinautomaten bewerkt en een bushokje vernield. Ook zijn er meerdere brandjes gesticht, waarbij ook fietsen in vlammen zijn opgegaan. Dat gebeurde bij het Hobbemaplein, de Hobbemastraat, het Paletplein en de Vaillantlaan. De precieze omvang van de schade is nog niet bekend.

Ook theater De Vaillant werd mikpunt van de relschoppers. Ruiten en deuren moesten het ontgelden en de inboedel van het cultuurcentrum belandde op straat. Wat het theater te maken heeft met de dood van de Arubaanse arrestant Mitch Henriquez afgelopen weekend is vooralsnog een mysterie.

De politie heeft meerdere delen van de wijk schoongeveegd. Mensen werden weggedreven, soms met harde hand. Daarbij zijn ook politiehonden ingezet. Desondanks was het rond 2.00 uur nog steeds onrustig.

Update 09:12

Video toegevoegd