Van Gogh mogelijk teruggevonden op foto

Een van 's lands bekendste schilders, Vincent van Gogh, is mogelijk teruggevonden op een foto uit 1887. Het zou de eerste eerste foto van hem uit zijn tijd als schilder. Eerder ontdekte foto's van hem komen uit zijn tienerjaren.

De foto is naar boven gekomen nadat twee verzamelaars van de kunstenaar de foto lieten zien aan foto-expert Serge Plantureux. Het duo had de foto op een veiling gekocht, omdat ze meenden bekende gezichten op de foto te herkennen.

Samen met een aantal andere experts ging Plantureux op onderzoek uit om de authenticiteit van de foto vast te stellen. Ze keken daarbij onder andere naar de tijd en plaats waarop de foto is genomen en achterhaalden de identiteit van de overige mannen op de foto. Na grondig onderzoek waren ze het er over eens dat de man op de foto zeer waarschijnlijk de 19e eeuwse schilder was.

Op de foto zijn naast Van Gogh ook nog andere bekende kunstenaars en artiesten te zien. Volgens de experts zijn dat Paul Gauguin, Émile Bernard, André Antoine en Félix Pol Jobbé-Duval. Vincent is overigens de 3e van links die achterover gezakt van zijn pijp geniet.

Van Gogh mogelijk teruggevonden op foto
Vincent van Gogh mogelijk teruggevonden op foto