Williams knokt zich langs Azarenka, Djokvic en Nadal door

Serena Williams heeft zich zaterdag met de nodige pijn en moeite geplaatst voor de vierde ronde op Roland Garros. De Amerikaanse leidster van de wereldranglijst vocht zich tegen Victoria Azarenka uit Wit-Rusland terug van een set en een break achterstand en sloeg in de derde set toe: 3-6, 6-4 en 6-2.

Ook in de tweede ronde moest Williams diep gaan. De Duitse Anna-Lena Friedsam pakte toen eveneens de eerste set, maar ook toen was Williams op tijd bij de les.

In de vierde ronde wacht Williams een confrontatie met haar landgenote Sloane Stephens, die de Bulgaarse Tsvetana Pironkova klopte. Stephens was in de eerste ronde nog te sterk voor Venus Williams, de oudere zus van Serena.

Rafael Nadal heeft zich zaterdag moeiteloos geplaatst voor de vierde ronde op Roland Garros. De Spaanse nummer zes van de plaatsingslijst had net twee uur nodig om de Rus Andrey Kuznetsov te kloppen: 6-1, 6-3 en 6-2.

Nadal hoefde tegen de nummer 120 van de wereld niet zijn beste tennis te laten zien. De Spanjaard maakte liefst 25 onnodige fouten, ongebruikelijk veel voor zijn doen. Op de belangrijke momenten sloeg hij echter toe.

Nadal jaagt in Parijs op zijn tiende titel in elf jaar tijd. Ook vorig jaar was de linkshandige Spanjaard de beste in Parijs. Dat ging ten koste van Novak Djokovic. Beide spelers kunnen elkaar dit jaar al in de kwartfinales treffen.

Tennisser Novak Djokovic heeft zaterdag een solide zege geboekt op Roland Garros en de vierde ronde bereikt. De Servische nummer één van de wereld en topfavoriet voor de eindzege in het grand slam van Parijs zette in drie sets de Australiër Thanasi Kokkinakis opzij: 6-4, 6-4 en 6-4.

De Tsjechische tennisster Petra Kvitova heeft eenvoudig de vierde ronde bereikt van het Franse Open op Roland Garros. De als vierde geplaatste Kvitova rekende zaterdag in de derde ronde af met de Roemeense Irina-Camelia Begu in twee sets: 6-3 en 6-2.

De tweevoudig winnares van Wimbledon, die in het grand slam van Parijs in 2012 tot de halve finales reikte, overklaste Begu. Kvitova maakte maar negen foutjes in de hele partij en gunde Begu geen enkel breakpoint.