Albert Heijn verkoopt broodje naaktslak

Albert Heijn heeft in haar AH To Go vestiging op station Tilburg een sandwich verkocht waarin zich een levende naaktslak bevond. De studente die het broodje oude kaas met mosterdsaus had gekocht was nauwelijks geamuseerd door de gratis side-dish, meldt het AD.

Studente Jana Nuiten had het broodje al bijna op toen er een naaktslak uit de verpakking kroop. "Erg smakelijk is dit niet", schrijft ze in een Facebookbericht aan Albert Heijn. "Buiten dat ik nu voor eeuwig getraumatiseerd ben voor jullie verpakte sandwiches, hoop ik dat de sla voortaan beter gewassen wordt."

Een woordvoerder van de grootgrutter erkent dat het onsmakelijk is, maar stelt dat het niet vaker voorkomt dan anders. "Mensen delen tegenwoordig veel op sociale media. Opmerkelijke dingen gaan dan sneller rond."

Eerder verkocht Albert Heijn al salades met levende wesp en verpakkingen met muizen erin. "Veel mensen doen bij ons boodschappen, dan is de kans ook groter dat ze iets aantreffen," bagatelliseert de supermarkt, die toezegt het goed te zullen maken met de studente.