Ola John bezorgt Benfica de beker

Benfica heeft aan het einde van het seizoen nog een prijs gepakt. Ola John kroonde zich matchwinner in de finale van de Taça da Liga, het tweede bekertoernooi van Portugal.

Benfica legde eerder deze maand al beslag op de landstitel en rekende in de finale van de Taça da Liga af met Marítimo Funchal (2-1). De Arenden maakten het zichzelf nog knap lastig. Met één man meer gaf Benfica een voorsprong - Jonas had voor rust de score geopend - aan het begin van de tweede helft uit handen.

João Diogo scoorde, minuten nadat een medespeler met rood van het veld was gestuurd, namens João Diogo scoorde namens Marítimo de gelijkmaker, 1-1. Ruim twintig minuten lang hield Marítimo de gelijke score in stand, maar tien minuten voor tijd nam Benfica toch weer de leiding. Invaller John kroonde zich tot matchwinner: 2-1.

De Nederlandse vleugelspeler redde daarmee zijn werkgever, want in de Taça da Liga wordt namelijk niet verlengd. Als het na de reguliere speeltijd nog altijd 1-1 was geweest, had er een strafschoppenreeks plaatsgevonden. Gelukkig voor Benfica liet de John het daar niet op aankomen. Op aangeven van Jonas knalde de Oranje-international raak.

De 23-jarige buitenspeler was dit seizoen geen vaste waarde bij de club uit Lissabon. De voormalig FC Twente-speler kwam in de competitie 26 keer in actie, maar slechts achtmaal startte hij in de basis. Slechts één keer maakte John een heel competitieduel vol. In totaal was John goed voor drie goals en vijf assists in de Primeira Liga.