Ali: "Ik zal deuren van FIFA opengooien"

Prins Ali bin Al-Hussein heeft zijn vijftien minuten durende speech voor het FIFA-congres gebruikt om vooral veel veranderingen binnen de organisatie te beloven. "Jullie, de kiezers, zijn de eigenaren van het spel...ik zal de deuren van FIFA wijd opengooien."

"Alles staat op het spel, voor het voetbal en voor de wereld", zo opende Ali zijn toespraak. "FIFA bestaat niet in een bubbel, er kan geen belangrijker moment voor de sport zijn dan dit moment, nu. We staan op een kruispunt voor het voetbal. Ik zal mij niet tussen jullie verbergen in slechte tijden en alleen naar voren komen in goede tijden." De prins bracht tevens de mensenrechten aan de orde: "Ik zal me inzetten voor de mensenrechten voor zover ik dat als FIFA-president kan doen."

"Ik roep iedereen op om met mij mee te gaan op deze reis, want ik weet dat we samen een nieuw begin kunnen maken voor FIFA en het voetbal in het algemeen. Ik vraag u nederig om uw stem, ik vraag u allen om te luisteren naar uw geweten en uw hart", zei de Jordaniër, die ook zijn voormalig mede-kandidaten Luis Figo en Michael van Praag bedankte. "Ik wil beiden bedanken voor hun rol in de strijd en hun ideeën over hoe FIFA er in de toekomst uit moet gaan zien."

"We hebben vragen gehoord van mensen die denken dat we 'moreel failliet' zijn. Dat zijn we niet. FIFA gaat niet over één man en zo zal ik het ook zeker niet gaan leiden. We kunnen niet opgeven, maar we kunnen het rumoer buiten onze deuren ook niet negeren. Nogmaals, luister naar jullie geweten en jullie hart", zo eindigde Ali zijn toespraak, gevolgd door een warm applaus.